TVÅA PÅ TOPPLISTAN

Godmorgon! Idag när jag vaknade så låg vi tvåa på Nouws topplista under Hästar & Ridsport och plats 133 bland alla bloggar i hela Sverige! Helt galet. Tack så jättemycket! Jag hoppas verkligen att ni vill stanna kvar!

Idag är det fredag vilket betyder helg och den är verkligen efterlängtad. Idag ska jag jobba fram till klockan fyra och sen har jag franstid klockan halv fem. Jag har inte haft fransar på jättelänge så det ska bli kul att ha det igen. Så skönt att se fräsch ut alla dygnets 24 timmar. Min plan är också att göra microblading i november och då kommer jag knappt behöva sminka mig. Så skönt!

Igår när jag var i stallet så mockade jag och fixade maten till Royal och Jerre. Sen gick jag en promenad med Royal. Jag ska skritta honom för hand i åtta-tio veckor och jag kan lova att jag kommer vara så fit efter dessa tio veckor. Royal går såå fort och han vägrar att gå långsammare. Tanken är att vi skall gå lugna promenader men det blir inte riktigt så. Vi gick tio minuter igår och jag var helt genomsvett när vi var klara. Längtar tills jag kan skritta uppsuttet. Men jag ska inte klaga, jag älskar när hästarna har energi. Vi mötte flertalet bilar igår och det var inga problem alls. Han var så snäll så.

Efter att jag gått med Royal så red jag Jerre i paddocken. Jag började med att skritta fram på halvlånga tyglar. Sedan travade jag fram. Han var springing i början av passet så jag gjorde små och stora volter hela tiden för att lugna honom. Till slut började han slappna av och blev jättefin. Han har väldigt lätt för att släppa ryggen och krulla ihop nacken och hänga sig i bettet när han börjar bli trött så det håller vi på och jobbar med. Att så fort han börjar hänga så ger jag efter så han inser att det inte finns något att hänga i. Vi arbetade även med sex cavaletti bommar på volt. Det gjorde han hyfsat bra. Vi har precis börjat med bommar så det är fortfarande lite svårt för honom men det är bra träning. Jag fick till några riktig fina varv på honom. Men han orkar inte så länge. Vi brukar rida ungefär 30 minuter i paddocken. När vi rider ut rider vi betydligt längre. Han orkar inte heller galoppera i paddocken än. Friesrar överlag har väldigt svårt för galoppen och Jerre som är sent tagen och bara åtta år har extra svårt för det. När vi rider ut går det jättebra att galoppera men han orkar inte riktigt i paddocken. Men vi jobbar på det. Han kommer bli jättefin när han är "klar".

Hoppas på att ni får en bra fredag!

Kolla vad fin han är i sitt nya träns. Det satt perfekt på honom men bettet är lite för stort så vi måste köpa ett nytt. Men det funkar nu när vi bara går promenader.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229