SVAR PÅ FRÅGESTUNDEN DEL ETT

1. Vem är dina förebilder? Vad är det bästa vs de värsta du vunnit på tävling? T.ex presentkort mm.

Mina förebilder är Peder Fredricson, Isabella Löwengrip, Nellie Berntsson och Nina Radermarkers. De bästa jag vunnit på tävling är nog mina segertäcken som jag vann likadana till min c-ponny och d-ponny.

2. Ska du börja med Youtube? Vilken är din favorit häst av alla som du haft?

Jag vill gärna börja med Youtube, hade ni kollat? Bonny måste jag nog säga, helt underbar ponny <3

Ägt både den vita (Shadde) och den svarta (Bonny)! :)

Det fanns inget stop på den ponnyn, hon hoppas allt man styrde på. Oavsett höjd!

3. Hur känns de att byta riktning och bli frisör? hur fick du den idén?

Det ska bli jättekul! Jag älskar skönhet och hår så jag tror att det kommer passa mig perfekt. Jag har under nästan hela mitt liv vart intresserad av frisöryrket. När jag var liten klippte jag av min egna lugg väldigt ofta för att jag tyckte de var kul att klippa. Jag har även klippt mammas hår.

4. Kan du berätta om din uppväxt. familj, vart du växte upp osv?

Jag växte upp på en gård i Jonsered med min mamma. Mamma hade företag med hästar, vi hade 11 hästar i stallet som byttes ut efter att de såldes. Vi hade även fem katter. Mina föräldrar är skilda så hos pappa bodde vi i en villa i Lerum. Men jag var mest hos mamma för jag hade mina hästar där. Jag tävlade lite grann men inte så mycket. Sen skiljde sig mamma från sin dåvarande man och vi flyttade till en ny gård och byggde världens finaste stall. Där började jag tävla regelbundet. Det är lite av min uppväxt, vet inte exakt vad ni vill veta haha.

5. Vad tycket du är det viktigaste att kolla på en provridning? Vilka frågor är viktiga att ställa till den som säljer hästen och vad ska man känna efter på hos hästen när man suttit upp?

Jag tycker att det viktigaste man ska kolla på när man provrider är framåtbjudningen, psyket och gångarterna. Det andra kan man förbättra själv efter köp. En häst med dåligt psyke är ingen bra häst enligt mig. Den ska vara stabil, vilja lära sig och framför allt snäll i hanteringen. Det tycker jag är viktigt.

Jag tycker att hästens ryttare ska rida hästen först och visa. Viktiga frågor att ställa är om den haft någon tidigare skadehistorik, hur den är att lasta, hur den är på tävling och på meeting, om den är lätt eller svårfödd och hur den är att rida ut på både själv och i grupp. Det är standard frågor för mig. Sen kommer man alltid på frågor när man väl är där. Sen tycker jag att frågor som "är den rädd för något, tex vattenmattor?" är dumma att ställa. För tex om ryttaren svarar ja så kommer du att omedvetet att spänna dig när du styr mot en vattenmatta och då kommer du att föra problemet vidare. Om ryttaren inte hade sagt något hade du ridit på som vanligt och då hade hästen säkert inte ens gjort en grej av de utan hoppat som vanligt.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229