MINA FEM BÄSTA SKÖNHETSTIPS FÖR VINTERTORR HY

Innehåller affiliate-länkar

Nu är det snart vinter vilket betyder torra händer, spruckna läppar och torrt hår. Varför huden blir torr på vintern beror dels på kylan utomhus men största anledningen är den torra värmen inomhus. Jag ska nu dela med mig utav mina fem bästa skönhetstips för att undvika vintertorr hy.

1. Idominsalva

För ni som lider av torra och spruckna läppar är Idominsalva ett måste. Varje kväll innan jag skall sova lägger jag ett rikligt lager med Idominsalva på mina läppar. Se till att pussa din partner godnatt innan ni lägger på salvan. Pussar med ett tjockt lager Idominsalva på läpparna är sällan uppskattat. Sen på morgonen efter tvättar jag av läpparna med ljummet vatten och blöter en handduk och peelar försiktigt läpparna. Jag lovar er att era läppar kommer må prima om ni gör detta varje dag.

Finns att köpa HÄR för endast 15 kr.

2. Återfuktande Overnight Mask

Nu på vintern blir min hy ofta väldigt torr vilket gör att den behöver extra fukt. Jag använder mig utav en återfuktande overnight mask som jag lägger på innan jag skall sova. Låter den torka in i ca 30 minuter och sedan går jag och lägger mig. På morgonen efter tvättar jag ansiktet som vanligt och avslutar med min dagliga ansiktskräm.

Jag använder mig utav Hydra Lagoon Overnight Mask från M Picaut.

Den finns att köpa HÄR

3. Rapsolja

Jag får väldigt lätt torrt och frissigt hår på vintern vilket jag tycker är jätteirriterande. Håret gör så mycket för utseendet. Har jag en dålig hårdag så har jag en dålig dag. Så enkelt är det. Men jag har lösningen. Det är så enkelt som rapsolja. Det är något som de flesta har hemma annars finns det att köpa på alla matbutiker. Varje söndag brukar jag ha som ett litet hemma "spa" där jag fixar i ordning mig för veckan. Bland annat dränker jag mitt hår i rapsolja. Håret skall vara torrt, de behöver inte vara nyduschat. Häll olja i handen och lägg i hela håret och sedan borsta igenom med en borste. Jag brukar göra en fläta och lägga en handduk över kudden så slipper kudden bli kladdig av oljan. Morgonen efter duschar jag och tvättar håret som vanligt. Håret blir så återfuktat och mjukt av rapsoljan. Rekommenderar starkt om ni lider av torrt hår men gör det inte för ofta för det kommer att resultera i fett hår.

Finns att köpa i de flesta matbutiker.

4. Handkräm

Att investera i en riktigt bra handkräm är något jag starkt rekommenderar. Jag använder mig utav The Ritual Of Daon Night Balm från Rituals. Det är en fet handkräm som verkligen återfuktar på djupet. Ett extra tips är att skrubba händerna innan du applicerar handkrämen.

Finns att köpa HÄR

5. Babyolja

Varje gång innan jag går ur duschen smörjer jag in hela kroppen med babyolja. Kroppen skall fortfarande vara blöt. När du har smörjt in hela kroppen torkar du sig som vanligt med din handduk. Hela kroppen blir babylen och återfuktad. Det bästa av allt är att man slipper vänta på att någon kräm skall torka in innan man kan ta på sig kläder vilket är väldigt smidigt när man är stressad på morgonen.

Babyolja finns att köpa i de flesta matbutiker.

Vill ni att jag delar med mig av fler skönhetstips?

Gillar

Kommentarer

Anotnm
Anotnm,
Hej! Jag tänker på all reklam du gör överallt, hur ställer du dig till hatet du får av det? Känns som att folk överreagerar lite... Och till slut kommer ju läsarsiffrorna sjunka igen, hur gör du för att försöka hålla dem uppe?
Ha en fin fredagkväll!
refinej
refinej,
All publicitet är bra publicitet, eller? Jag får räkna med lite hat men i slutändan är det bara jag som tjänar på det. Och ja, siffrorna kommer säkert att sjunka en del men förhoppningsvis tycker några om bloggen och stannar kvar. Jag försöker skriva så bra inlägg jag kan men det passar inte alla och de förstår jag. Jag gör så gott jag kan. Tack detsamma! nouw.com/refinej
jlandgrens
jlandgrens,
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

HUR VÅRA VÄGAR MÖTTES

Det var hösten 2017. Jag gick i ettan på Sveriges Ridgymnasium i Flyinge. Skolan hade precis börjat efter sommaren och vi skulle ha praktik. Jag valde att praktisera hos Nathalie Mårtensson. Hela mitt liv har jag haft ett öga för galoppen men aldrig provat på. Så jag tog steget och åkte upp till Natte.

De hade precis fått ett nytt fullblod till stallet. Han skulle tydligen vara lite galen. Han såldes som föl för en väldans massa pengar men levde inte riktigt upp till förväntningarna. Han var ganska snabb men fick för sig att tvärnita och göra en 180 graders sväng mitt under löpen. Det var inte alla som satt kvar så att säga. Dåvarande ägaren funderade på att avliva honom. Men då klev Natte in och sa "Jag tar honom".

Första gången jag red på Royal tyckte jag inte alls om honom. Kan säga att det inte var kärlek vid första ögonkastet. Men det var ingen annan som ville rida honom så då red jag honom igen. Jag började gilla honom mer och mer. Till slut var jag kär. Den orangea fluffiga luggen, de lite för små svarta ögonen och den fantastisk mjuka mulen. Det var allt jag ville ha.

När jag åkte från praktiken kunde jag inte sluta tänka på honom. Han skulle bli min.

Varje gång han startade på Göteborgs Galopp var jag där. Oavsett väder. Jag var helt överlycklig när jag träckade honom i spöregn. Spelar ingen roll om jag var pisseblöt ändå inte till trosorna. Bara jag fick umgås med honom var jag lycklig.

I början gick det ganska dåligt för honom. Han kom sist, näst sist och återigen sist. Mina förhoppningar på att han äntligen skulle bli min höjdes. Jag började köpa saker till honom. Till exempel grimman han har på sig nu, köptes i början av 2018. Men efter ett tag började han vinna. Han blev ganska bra faktiskt. Vann löp efter löp. Började springa in pengar. Mamma började ge upp men jag bara visste, en dag blir han min.

Jag åkte och provred en hopphäst för en massa pengar. En fantastisk fin treåring. Dens syster hade fått ett wildcard till unghäst VM. Ni förstår nivån på hästen. Kolsvart. En häst som hade kunnat ta mig till de högsta klasserna. Vi bestämde oss för att köpa den här hästen. Vi betalade handpenning och det var bara besiktningen kvar. Men jag fick en magkänsla av att nej, köp inte denna, Royal kommer att komma. Vi drog oss ur. Inte speciellt proffsigt men jag vet att jag gjorde rätt beslut.

Tiden gick, Royal fortsatte att prestera. Även jag började ge upp. Tänkte att det kanske var dumt att vi inte köpte den där fina treåringen. Men jag gav inte upp helt. Jag fortsatte att åka till Göteborgs Galopp och träcka honom. Fortsatte att hoppas innerst inne.

Några veckor efter får jag ett sms. Royal är till salu. Men han har skadat sig. Jag bröt ihop. Min fina Royal har skadat sig. Men efter att ha pratat med Natte var det inte så allvarligt som jag hade föreställt mig. Vi sa att vi köper honom. En månad senare åkte vi och hämtade honom. Och nu står han där i stallet. Och han är MIN. Han skall inte gå någonstans. För han är min. Bara min. Och jag är så lycklig.

Fakta om Royal

1. Fullständigt namn

Royal Starlight


2. Stam

E: Eishin Dunkirk UE: Lomitas


3. Ålder

Född 4 april 2014


4. Färg

Fux med en vit kota


5. Kön

Valack


6. Uppfödare

Pernilla Nilsson

Gillar

Kommentarer