KAN MAN GÖRA SLUT MED EN VÄN?

Känner du att du har vänner som tar mer energi än vad dom ger? Finns du alltid där för dom men när du behöver dom så är du ensam? Känner du att det bara är du som hör av dig?

Du är inte ensam. Jag tror att vi alla har känt så någon gång i livet. Frågan du måste ställa dig själv är om du verkligen mår bra av att ha den vännen i ditt liv? Bidrar den vännen till att du mår bra? Eller är den vännen en energitjuv som tar energi från dig som du egentligen borde lägga på något viktigt?

Jag tror på att man måste stanna upp ibland och kolla över sina vänner. Jag har hellre två riktigt nära vänner än 10 ytliga. En vän för mig är en person som:

 • Alltid finns där
 • Är lojal
 • Prioriterar dig
 • Visar att den bryr sig
 • Bryr sig om hur du mår på riktigt
 • Lyssnar på dig

Jag brukar tänka att man har 100% fokus varje dag. Om du då har en vän som som tar energi så säger vi att du ger den vännen 10% av ditt fokus. Sen tar du 10% till av ditt fokus och lägger på att älta vad som hänt mellan dig och din kompis. Då har du bara 80% fokus kvar. Vi säger att du ska iväg och tävla. Och när man tävlar behöver man 100% fokus. Men om du redan lagt 20% av ditt fokus på något som är helt onödigt så har du bara 80% fokus att lägga på tävlingen vilket gör att du inte kommer prestera lika bra som du hade gjort om du hade haft 100% fokus. Så man måste stanna upp ibland och tänka över om ens vänner verkligen är bra för en. Och man måste prioritera. Vad är viktigast för dig? En halvkass vän eller att prestera bra på tävlingen? Jag förstår om det låter hårt men man har bara ett liv. Och man ska göra det bästa man kan av sitt liv.

Detta citatet är så bra. För det är precis så. Du är VD i ditt egna liv. Du bestämmer vilka som skall finnas i ditt liv. Ingen annan. Har du en vän som får dig att må dåligt, gör slut. Det finns ingen anledning att du ska ha kvar den personen i ditt liv.

Men hur gör man slut med en vän? Ringer man och säger "Hej, jag vill avsluta vår vänskap"? Eller hur gör man? Man kan säkert göra så men mina tips är att göra såhär:

 • Om den här vännen inte är en riktig vän räcker det oftast med att man själv slutar att höra av sig. Om du har känt en längre tid att det bara är du som prioriterar er vänskap och bara du som hör av sig så kommer ert breakup att bli väldigt enkelt.
 • Om det är en vän som prioriterar er vänskap men som du själv inte vill ha kvar som vän tycker jag att du skall ta ett snack med personen. Säg som det är. Om du känner att ni inte fungerar tillsammans eller om du känner att ni är för olika. Säg det. Ett ganska jobbigt samtal men jag lovar att du kommer må så mycket bättre av de.
 • Om du har en vän som du alltid finns där för, du stöttar den i vårt och torrt men personen finns inte där när du behöver den. Det är en envägs kommunikation så att säga. Då tycker jag först och främst att du ska försöka prata med personen. Säg vad du tycker. Säg att du känner att det bara är du som ställer upp och stöttar. Förhoppningsvis har personen inte tänkt på detta och den ändrar sig. Om inte så är det bara att säga att du fortfarande inte tycker att det fungerar och att personen tar mer energi än vad den ger och att du måste gå vidare.

Det finns ingen annan än du själv som väljer dina vänner så var noggrann med vilka du väljer att ta in i ditt liv. Man är så himla bra på att göra slut med sina pojk-/flickvänner när de behandlar en dåligt men man fortsätter att hålla kvar vid vänner som behandlar en dåligt. Varför är det så? Precis som med pojk-/flickvännen har du valt dina vänner. Funkar man inte så funkar man inte. Du kommer må så mycket bättre när du bara har vänner i ditt liv som du genuint älskar. För det går inte att vara vän med alla. Hur mycket man än vill så går det inte. Man klickar helt enkelt inte med alla. Och man kommer må så mycket bättre när man väl slutar att försöka bli älskad av alla. För det är omöjligt.

Här är mina sex bästa tips för att må bättre:

 • Sluta att övertänka
 • Våga göra en förändring
 • Sluta leva i det förflutna
 • Sluta försöka med att göra alla nöjda
 • Sätt dig själv först, ALLTID
 • Du är född unik, sluta försöka att bli som alla andra

Ni är helt fantastiska precis som ni är. Kom ihåg det. Försök att bli den bästa versionen av dig själv. Du är fast med dig själv hela ditt liv så se till att du älskar dig själv. För oavsett om du vill eller inte är du tvingad att umgås med dig själv 24/7. Och hade det inte vart mycket enklare att umgås med dig själv om du älskade dig själv? Kom ihåg att du är perfekt precis som du är. Sluta upp med att försöka bli som alla andra. När klädmärken släpper Limited Edition kollektioner vill alla ha det för att kollektionen är annorlunda. Men när det kommer till utseende vill alla se likadana ut? Jag förstår inte. Du är perfekt som du är. Glöm aldrig det.

Har ni någon gång gjort slut med en vän? Varför?

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229