HUR MAN FÅR FLER FÖLJARE

Jag är långt ifrån stor men på knappt en vecka har jag blivit en av Nouws största hästbloggar. Jag fick en förfrågan om jag kunde göra ett inlägg om hur man får fler följare till sin blogg. Och självklart kan jag det. Jag tänkte dela med mig av mina fem bästa tips.

1. Kommentera andras bloggar

Mitt bästa tips för att få spridning på din blogg är att kommentera andras bloggar. På så sätt får ägaren av bloggen nys om din blogg plus när andra läser bloggen så hittar dom din blogg länkad i kommentarerna. Om du har skrivit någon skojig kommentar så kanske även dens läsare klickar sig in på din blogg. Om du då även skriver om ungefär samma saker som den bloggen du kommenterade på gör är sannolikheten stor att dens läsare även kommer att tycka om din blogg.


2. Uppdatera ofta

För att dina läsare skall återkomma måste det hända saker på bloggen. Om du uppdaterar med ett inlägg om dagen kommer dina följare att tröttna. Jag är en sån person som brukar gå in på en blogg tre till fyra gånger om dagen. Så jag tycker att tre-fyra inlägg om dagen är bra riktlinjer. Alla inlägg behöver inte vara långa och välskrivna. Jag brukar försöka få till två välskrivna inlägg om dagen. Det viktigaste är att dina läsare har något nytt att läsa. Men om du skriver fem inlägg om dagen som är korta och ointressanta kommer dina läsare tröttna ändå. Så mitt tips till er är att skriva minst två utförliga inlägg och minst ett lite kortare inlägg. Exempel på kortare inlägg kan vara ett inlägg med endast bilder eller liknande. Det måste fortfarande vara intressant för läsaren att läsa. Ett inlägg som endast innehåller "Godmorgon! Idag ska jag till stallet." är det ingen som kommer tycka är intressant. Men om du däremot lägger in fem fina bilder på din häst blir inlägget genast mer intressant.


3. Hitta din nisch

Det är viktigt att du har som en röd tråd i din blogg. Att du har ett huvudämne. Det är svårt att marknadsföra sig till alla målgrupper. Så mitt tips är att fokusera på en målgrupp. Till exempel som jag, mitt huvudämne på bloggen är vår resa från banan till att bli färdig ridhäst. Det är främst den målgruppen jag vill rikta mig till. Sen kommer jag slänga in något skönhetsinlägg också. Men jag riktar mig först och främst till dem som är intresserade utav hästar.

4. Stavning och grammatik

Jag säger inte att jag är bäst på att stava rätt och att få till den rätta grammatiken men jag försöker. Det är mycket roligare och intressantare att läsa en blogg med välskrivna och rättstavade inlägg. Även om ni förstår vad jag menar när jag skriver: "Hej idg har jag varrt i stalet." så är det mycket enklare för läsaren att läsa när du stavar korrekt. Sen om det inte alltid är perfekt spelar inte så stor roll, men största delen av dina inlägg skall vara korrekta.


5. Bilder

Jag tycker att det är viktigt med bra bilder. Dåligt tagna bilder med dålig skärpa är inte speciellt trevliga att kolla på. Sen kan man självklart blanda, det är inte alltid man får till de där perfekta bilderna och det är okej. Men majoriteten av dina bilder skall vara i hög upplösning och med bra vinklar. Det tycker jag gör en blogg mer intressant. Kolla på ninasrader.se till exempel. Alltid superfina bilder med hög kvalité. Jag tycker nästan att bilder är det viktigaste i en bra blogg. Jag älskar att kolla på bilder, speciellt "här och nu" bilder. Riktigt intressant.


Detta var mina fem bästa tips för att få fler följare. Har ni något bra tips att dela med er av?

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229