HUR BLIR MAN DEN BÄSTA VERSIONEN AV SIG SJÄLV?

Det snackas mycket om att man ska bli den bästa versionen av sig själv. Men vad betyder det egentligen och hur blir man det?

Att vara den bästa versionen av sig själv betyder att man är sitt bästa jag. Helt enkelt att man eftersträvar att bli så bra man kan bli. Och man kan alltid bli bättre. Tänk att du är en iPhone. När du föds var du en iPhone 3. För varje år utvecklas du och blir bättre. Nu 2019 är du en iPhone 11 pro. Du har blivit snyggare, smartare och lärt dig mycket mer. Man skall helt enkelt försöka att bli bättre varje dag.

Det är också viktigt att du börjar leva så som du vill leva. Fråga dig själv hur du vill att ditt liv ska se ut. När du har svaret på den frågan frågar du dig själv vad du ska göra för att komma dit. Behöver du en utbildning? Behöver du flytta? Behöver du byta jobb? Flytta till ett annat land? Sen gör du en plan och följer den planen.

Det är också viktig att uppskatta egentid. Relationen som du har till dig själv är den viktigaste relationen. Det är jätteviktigt att du tycker om att spendera tid med dig själv. Gå en promenad i skogen, shoppa själv, ta ett bad. Vad som helst, bara du spenderar tid med dig själv. Och det tar tid att börja älska sig själv om man har haft problem med det. Och låt det ta tid. Men det är viktigt att du tar tag i det.

Våga anta nya utmaningar. Även om det verkar läskigt och du kanske inte vet om du kommer att klara av det. Så gör det. Du kommer att växa som människa och du kommer att utvecklas. Att inte våga prova nya saker är de elakaste du kan göra mot dig själv. Att springa runt i samma hamsterhjul i 80 år, hur kul låter det? Våga testa dina vingar och gör saker som känns läskiga. Våga byta jobb, våga åka utomlands, våga gå den där utbildningen, sök de där jobbet som du kanske egentligen inte har tillräckligt med kompetens för. JUST DO IT. Du kommer att klara det.

Är du inte nöjd med något. Ändra det. Det är inte svårare än så. Bestäm dig och gör det som är bäst för dig.

Du behöver inte göra som alla andra. Alla har olika stadier i olika åldrar. Du är inte sen. Du är inte tidig. Du är helt perfekt i tid anpassat efter ditt liv. En person blir VD som 25åring men dör som 50åring. En annan blir VD som 50åring och dör som 80åring. En annan får barn när den är 23 och en annan får barn när den är 30. Sluta stressa och kör ditt eget race. Du är helt perfekt i tid. Vill du inte gå gymnasiet, gör inte det. Du kan läsa in det senare eller inte alls. Kolla på mig. Folk tyckte att jag var dum i huvudet när jag valde att hoppa av gymnasiet. "Hon har ingen framtid", "Hur tänker hon?". Men KOLLA PÅ MIG NU. Jag har jobbat som ekonomiassistent (blev utbildat på jobbet) och nu jobbar jag på en av Europas största patentbyrå som Intellectual Property Assistent (får också utbildningen på jobbet). Allt går bara man kämpar. Bara för att du inte går samma väg som alla andra betyder det inte att det kommer gå dåligt för dig. Jag ska läsa till frisör nästa år. Så som sagt, allt går. Sen är det kämpigare och dyrare utan gymnasieexamen. Men det går att gå sin egna väg. Kör hårt.

Ät bra och rör på dig. Det är viktigare än vad du tror. Du är vad du konsumerar. Äter du massa kanelbullar och kollar på Netflix kommer du att bli en kanelbulle. Ganska logiskt eller hur? När du rör på dig utsöndrar kroppen endorfiner vilket gör att ämnen dopamin ökar i hjärnans belöningssystem vilket gör att du blir glad och att du mår bra. Så träningen är både bra för de psykiska och för kroppen.

Mår du dåligt av att följa vissa konton på Instagram, AVFÖLJ. Jag lovar att du kommer att må så mycket bättre när du slutar se alla "perfekta" kroppar och ansikten överallt.

Ta hand om dig själv. Bestäm en dag i veckan som bara är din. Där du gör precis vad du vill göra och ta hand om dig själv. Ta ett bad, raka benen, lägg hårinpackning, ansiktsmask, bädda rent. För hur bra mår man inte när man rakat benen, smörjt in sig och lägger sig i en nybäddad säng? Det är helt underbart.

Umgås med människor som får dig att må bra. Det är jätteviktigt.

Sluta sabotera för dig själv. Sluta säg att du inte kan. Den enda du förstör för när du säger att du inte kan är dig själv. Intala dig själv att du kan. För du kan. Går det inte som du tänkt dig behöver du bara träna mer. Tror du att Peder Fredricson föddes till att vara en av världens bästa ryttare? Nej. Han har tränat. Och tränat och tränat.

Försök att alltid vara bättre idag än vad du var igår.

Sätt upp mål och delmål. Både långsiktiga och kortsiktiga mål. Målen måste även vara realistiska. Annars kommer du bara bli besviken. Till exempel att du ska bli miljonär inom en månad är orealistiskt. Sätt istället upp att om 15 år ska jag bli miljonär. Det är rimligt om du arbetar för det.

Sluta med att skjuta upp saker. Du kan dö imorgon. Skriv till din crush, köp den där väskan, sök till den där utbildningen, säg upp dig, åk på den där resan. Gör det du vill NU och skjut inte upp det.

YODO - You Only Die Once, fuck YOLO. Du dör bara en gång men du lever varje dag. Så se till att lev ditt liv så bra som du bara kan.

Ge inte upp. Du kommer att klara de. Kämpa hårdare och eller byt plan.

Är du den bästa versionen av dig själv?

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229