GÄSTINLÄGG

Hej! Mitt namn är Emma Schöneman och jag har fått den stora äran att skriva ett gästinlägg här på Jennifers blogg, vilket självklart ska bli superkul!

Jag och Jennifer träffades första gången när hon började mitt under min första termnin på flyinge. Kan ju säga att jag inte tyckte om henne till en början, en riktig "bitch" i mina ögon hehe. Kollade lite i Jennifers sociala medier och fick sedan reda på att hon hade ägt en ponny som en av mina närmsta vänner hade haft på foder och började då prata lite med henne. Sen va de som vi alltid hade känt varandra. Under denna tiden så ägde jag två hästar Apollo som stod hemma hos mina föräldrar i Hunnebostrand och Haluna SHM som jag hade med till Flyinge. Båda dessa är idag sålda till superhem.

Nog om det, andledningen till varför jag gästbloggar här egentligen är för att jag och Jennifer sitter i princip i samma sits med våra hästar nu. Den 28 juli iår fick jag reda på att en av galopphästarna i stallet där mina svärföräldrar har sin galoppör på jägersro skulle avlivas inom 2 veckor pågrund av skada om ingen tog honom. En stor 3 årig brun valack på hela 174cm. Vid denna tiden hade jag inga som helst tankar på att skaffa mig en ny häst. Men den stora valacken försvann aldrig ur mina tankar. När jag väl fick frågan om jag ville åka och hälsa på honom va det ingen tvekan, självklart! Vi åkte dit och träffade honom. Den vänligate och lugnaste häst jag träffat. Veterinären var också på plats vid denna tiden och jag fick prata med honom och han lova goda prognoser om jag tog det lugnt och gav honom tid. Vid denna tiden fanns det ytterligare en tjej som var intresserad av honom, till fälttävlanshäst. Kom hem och kunde fortfarande inte släppa honom.

Den 6 augusti fick vi samtalet. Han var min! Vi körde in till jägerso den 8/8 kl 8 på morgonen, lastade honom utan problem och körde honom dem 40 min det tar från Malmö till Lyby där han skulle stå uppstallad. Lastade av honom och allt kändes som en dröm. Lastade av honom därhemma och han var fortfarande lika lugn som han hade varit i Malmö. Lät honom vila varierat med promenader och lätt jogging lös i ridhuset, fram tills för 3 veckor sedan. Bestämde för att ta ut honom med sadel på lina för att se om han var halt. Ingen hälta! Där och då bestämde jag mig för att sitta upp första gången. Vilken dröm, skrittade ju självklart bara för att inte överbelasta eller stressa honom.

Planen och målet med honom nu är att starta en P&J nästa sommar/höst och förhoppningsvis ska han bli hopphäst. Det kommer ta tid, men jag vet att han är värd all tid i världen.
Min Putte, min alldeles egna Putte
Polunin - 2016
Nathaniel - Oasis Dream

Gillar

Kommentarer

malinkirstine
malinkirstine,
Så roligt med gästinlägg <3 Kram
nouw.com/malinkirstine
refinej
refinej,
Vad kul att du uppskattar de! ❤️
nouw.com/refinej
refinej
refinej,
Vad kul att du uppskattar de! ❤️
nouw.com/refinej
Anonym
Anonym,
Jättekul med gästinlägg! Fråga till både dig och skribenten, vem tränade ni för när ni gick på Flyinge? 😊
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229