EN LÖRDAG I SKÅNE

God morgon på er! Firade ni halloween igår? Är de ens denna helgen man firar? Jag har ingen koll!

Igår när vi kom fram drack vi lite vin och snackade. De va jättemysigt och allt har gått bra.

Idag ska vi typ chilla fram till kl 14 och då ska vi åka på kalas. Jag hoppas att de blir bra med. Men de tror jag nog. Jag är nervös men de släpper nog när vi väl är där.

Jag saknar Royal. De var några dagar sedan jag var där för jag har haft fullt upp.. men min fantastiska mamma har tagit hand om honom åt mig. Men på måndag ses vi igen. Längtar!

Hoppas att ni får en bra lördag!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

MIGRÄN

Förlåt för att jag vart frånvarande. Jag ligger med migrän. Vi hörs imorgon!

Gillar

Kommentarer

HUR VÅRA VÄGAR MÖTTES

Det var hösten 2017. Jag gick i ettan på Sveriges Ridgymnasium i Flyinge. Skolan hade precis börjat efter sommaren och vi skulle ha praktik. Jag valde att praktisera hos Nathalie Mårtensson. Hela mitt liv har jag haft ett öga för galoppen men aldrig provat på. Så jag tog steget och åkte upp till Natte.

De hade precis fått ett nytt fullblod till stallet. Han skulle tydligen vara lite galen. Han såldes som föl för en väldans massa pengar men levde inte riktigt upp till förväntningarna. Han var ganska snabb men fick för sig att tvärnita och göra en 180 graders sväng mitt under löpen. Det var inte alla som satt kvar så att säga. Dåvarande ägaren funderade på att avliva honom. Men då klev Natte in och sa "Jag tar honom".

Första gången jag red på Royal tyckte jag inte alls om honom. Kan säga att det inte var kärlek vid första ögonkastet. Men det var ingen annan som ville rida honom så då red jag honom igen. Jag började gilla honom mer och mer. Till slut var jag kär. Den orangea fluffiga luggen, de lite för små svarta ögonen och den fantastisk mjuka mulen. Det var allt jag ville ha.

När jag åkte från praktiken kunde jag inte sluta tänka på honom. Han skulle bli min.

Varje gång han startade på Göteborgs Galopp var jag där. Oavsett väder. Jag var helt överlycklig när jag träckade honom i spöregn. Spelar ingen roll om jag var pisseblöt ändå inte till trosorna. Bara jag fick umgås med honom var jag lycklig.

I början gick det ganska dåligt för honom. Han kom sist, näst sist och återigen sist. Mina förhoppningar på att han äntligen skulle bli min höjdes. Jag började köpa saker till honom. Till exempel grimman han har på sig nu, köptes i början av 2018. Men efter ett tag började han vinna. Han blev ganska bra faktiskt. Vann löp efter löp. Började springa in pengar. Mamma började ge upp men jag bara visste, en dag blir han min.

Jag åkte och provred en hopphäst för en massa pengar. En fantastisk fin treåring. Dens syster hade fått ett wildcard till unghäst VM. Ni förstår nivån på hästen. Kolsvart. En häst som hade kunnat ta mig till de högsta klasserna. Vi bestämde oss för att köpa den här hästen. Vi betalade handpenning och det var bara besiktningen kvar. Men jag fick en magkänsla av att nej, köp inte denna, Royal kommer att komma. Vi drog oss ur. Inte speciellt proffsigt men jag vet att jag gjorde rätt beslut.

Tiden gick, Royal fortsatte att prestera. Även jag började ge upp. Tänkte att det kanske var dumt att vi inte köpte den där fina treåringen. Men jag gav inte upp helt. Jag fortsatte att åka till Göteborgs Galopp och träcka honom. Fortsatte att hoppas innerst inne.

Några veckor efter får jag ett sms. Royal är till salu. Men han har skadat sig. Jag bröt ihop. Min fina Royal har skadat sig. Men efter att ha pratat med Natte var det inte så allvarligt som jag hade föreställt mig. Vi sa att vi köper honom. En månad senare åkte vi och hämtade honom. Och nu står han där i stallet. Och han är MIN. Han skall inte gå någonstans. För han är min. Bara min. Och jag är så lycklig.

Fakta om Royal

1. Fullständigt namn

Royal Starlight


2. Stam

E: Eishin Dunkirk UE: Lomitas


3. Ålder

Född 4 april 2014


4. Färg

Fux med en vit kota


5. Kön

Valack


6. Uppfödare

Pernilla Nilsson

Gillar

Kommentarer